• ERKEK BASKETBOL

  • KADIN BASKETBOL

  • homepost2

  • homepost5

  • homepost3

  • homepost6

  • homepost7

Beşiktaş Komadan Çıkacak - Hakan Arslan

Sezonun 2. yarısının ilk maçlarında “doğruları” ağır basan bir Beşiktaş vardı sahada. Ara transferler isabetliydi. Özellikle Simao’nun kadroya katılmış olması heyecan vericiydi. Bu dönemde 4 galibiyet aldı Kartal. Sadece 10 kişi kaldığı İBB maçını kaybetti. Sonra bocalama ve düşüş dönemi. Önce Karabük beraberliği, ardından üst üste 4 yenilgi.
Antalya maçı, bu 10 maçlık tuhaf periyot sonrasında ciddi bir “rehabilitasyon” şansı sunuyordu. İyi kullanıldı. Ya “doğrular”? Çok fazla göremedik elbet bu maçta. Ama bunca özgüven ve moral kaybının üstüne, bir “sihirli değnek” beklemek de haksızlık olurdu. Unutulan doğruları anımsayalım: Takımın sahadaki boyunu kısaltmak. Erken presi 90 dk’ya yaymak. “Takım halinde savunma” yapmak. Top tutma ve efektif pas yüzdesi. Hücuma hızlı çıkmak. Beklerin hücuma katkısı. Orta sahanın kanat boşluklarını kapatması. Takım kendine geldikçe, bu “doğrular” da yavaş yavaş boy gösterecek yeniden Beşiktaş’ta.

Çoğu yorumcu “Beşiktaş’ın ligde hedefi kalmadı” diyor. Katılmıyorum. Ligde neredeysen bir üst sırayı hedeflersin. Futbolun ruhu bunu gerektirir. Zaten “Beşiktaş ruhu” da tam buna karşılık gelir: Asla mücadeleyi bırakma! Her maç değerlidir. Beşiktaş’ın bu ligde 4.’lük şansı var. Kupa kadar, lige de asılmalı.



Gelin, “yüceltme” ile “yerin dibine batırma” arasında salınan futbolumuzda şu ana kadarki sezon performanslarına kısaca bir göz atalım: Beşiktaş 43 resmi maç yaptı bugüne kadar (Sezon sonunda 57, kupada finali görürse 58 maç yapmış olacak). 43 maçtaki galibiyet yüzdesi 55,8. Diğer takımların galibiyet yüzdesi? F.Bahçe 31 maçta 54,8. Trabzon 30 maçta 60,0. Bursa 34 maçta 44,1. Beşiktaş’ın gol ortalaması 1,84. Yediği 1,12. F.Bahçe’nin gol ortalaması 2,07. Yediği 1,26. Evet, Beşiktaş istatistiğinde Vikingur galibiyetleri var, ama Porto beraberliği ve G.Antep BŞB yenilgisi de. F.Bahçe istatistiğinde de Trabzon ve Beşiktaş galibiyetleri kadar, Young Boys ve Yeni Malatya yenilgileri de. Beşiktaş Avrupa’da 14 maç yaptı bu yıl. Kayseri koskoca sezonu 35 maçla tamamlayacak. Aman canım, varsa yoksa Süper Lig! Varsa yoksa “anında başarı!” Gerisi hikaye!

Bunları Beşiktaş taraftarına “züğürt tesellisi” olsun diye yazmıyorum. Derdim futbolun ne kadar “nankör” ve “yaşanan güne odaklı” olduğunu anımsatmak. Zirvedeysen sorunlar unutulur. Değilsen, uzağa düşmüşsen, perişansındır. Ama yaşanan günden sıyrılmak, geleceğe bakmak gerekir bazen. “Uzun vade”nin riskini üstlenmek gerekir. Bu risk illa sonuç getirmeyebilir. Tutacağının güvencesi yoktur. Tutmayabilir. Ama tutarsa, kolay kolay yerinden uğratılamayacak bir zafer elde etmişsin demektir. Masal gibi, değil mi?

Hakan Arslan - Star

Filed Under: ,

About the Author

My name is Dinh Quang Huy or known as alias NhamNgaHanh .I made this template in magazine style and named it Simplex Darkness .I hope it helpful to persons who want a solutions for a template in Blogspot.To download this template and see template install instruction ,go to Simplex Design blog.

Leave a Reply